ماهی سالمون و قزا آلا هر دو از یک خانواده هستند ولی تغییرات جزیی در نوع گوشت خود دارند .
اما گوشت بدن ماهی سالمون صورتی است. با توجه به اینکه ماهی سالمون منبع مناسبی برای ویتامین D و E محسوب میشود و نسبت به ماهیان دیگر امگا 3 و پروتئین بیشتری دارد، تقاضای نسبتاً زیادی برای آن وجود دارد.
دو مورد از مهمترین تفاوت های ماهی سالمون و قزل آلا :
نیمه پایین تن سالمون، بر خلاف قزل آلا خال ندارد.
فک بالای ماهی سالمون، هرگز از چشمش بالاتر نمیرود. اما فک قزل آلا همیشه بالاتر از چشم آن است.
ازآنجاییکه تفاوت چندانی میان قزلآلا و ماهی سالمون وجود ندارد، تشخیص این ۲ ماهی از یکدیگر شاید برای شما سخت باشد. این ماهیها هر دو در دسته ماهیهایی قرار دارند که در آبهای شور یافت میشوند و به هنگام تخمریزی به آبهای شیرین نقلمکان میکنند.
با وجود این شباهتها تشخیص ماهی قزلآلا از سالمون امکانپذیر است اما نیاز بهدقت کافی دارد. در این مطلب تمامی مواردی که به شما در شناخت راحتتر این دو ماهی کمک میکند را خواهیم گفت. تا پایان همراه ما باشید.
معرفی ماهی سالمون
یکی از ماهیهای آزادی که در شمال کشور زندگی میکند ماهی سالمون است. این نوع ماهیها در دریا زندگی میکنند و تنها به هنگام تخمگذاری به رودخانه برمیگردند و بعد از تخمگذاری دوباره به دریا میروند. ازآنجاییکه سالمون هم در آب شیرین و هم در آبشور رشد میکند، میتوان آن را بهصورت ماهی پرورشی نیز در نظر گرفت.
باتوجهبه اینکه سالمون خواص زیادی دارد و ویژگیهای مربوط به این خواص آن در هیچ ماهی دیگری دیده نمیشود، این ماهی متقاضیان بسیاری دارد. با اینکه این ماهی در خانواده سالمون است ولی تفاوتهایی با ماهی قزل دارد.
معرفی ماهی قزلآلا
ماهی قزلآلا یکی از ماهیهایی است که در آب شیرین و سرد زندگی میکند و از دسته ماهیان آزاد بهحساب میآید. بدن ماهی قزل فشرده است و عرض بدن آن از باله دمیاش کوتاه خواهد بود. قزلآلا در گونههای مختلفی قابلمشاهده است که در ادامه چند مورد ماهی قزل را نام میبریم:
قزلآلا جویباری
قزلآلا قهوهای
قزلآلا رنگینکمان
۶ تفاوت اصلی در تشخیص ماهی قزلآلا از سالمون
ماهیها در انواع و گونههای مختلفی وجود دارند که تشخیص هر یک از آنها از دیگری کار هرکسی نخواهد بود؛ بنابراین قبل از خرید هر کدام از ماهیها باید نوع آن را تشخیص دهید.
در حال حاضر هر ۲ ماهی قزلآلا و سالمون در آبهای شیرین ساکن هستند و حتی در تفریحگاهها برای ماهیگیری تفریحی از آنها استفاده میشود.
تشخیص ماهی سالمون از قزلآلا بر اساس شکل ظاهری خیلی سخت است و در مواردی نادر افراد با یک نگاه و بدون دقت کافی میتوانند این ۲ ماهی خوشمزه و پرطرفدار را از یکدیگر تشخیص دهند.
در ادامه ۶ مورد از بهترین روشهای تشخیص ماهی قزل از سالمون را برای شما شرح میدهیم.
ماهی سالمون
ماهی قزلآلا
سر باریک و نوکتیز
سر گرد و بدن ضخیم
طول ۵۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر
طول ۴۰ تا ۱۴۰ سانتیمتر
وزن ۶ الی ۴۶ کیلوگرم
وزن ۱ الی ۲۷ کیلوگرم
گوشت نارنجی
گوشت صورتی
۲- تشخیص ماهی قزلآلا از سالمون باتوجهبه شکل دهان آنها
اگر قصد خرید هر یک از این ماهیها را دارید میتوان گفت اصلیترین روش برای تشخیص ماهی قزلآلا از سالمون توجه کردن به دهان ماهی است.
ماهی سالمون
ماهی قزلآلا
دهان کوچک
دهان بزرگ
۳- تشخیص ماهی قزلآلا از سالمون باتوجهبه شکل دم آنها
از دیگر روشهای تشخیص این ۲ ماهی از یکدیگر توجه به دم آنها است که در ادامه به این نکات اشاره میکنیم.
ماهی سالمون
ماهی قزلآلا
دم باریک
دم پهن
دم چنگالی مانند یا بادبزنی شکل
دم مربع شکل
دارای دو شاخه بزرگ
دارای دو شاخه کوچک
منظور از تشخیص این ۲ ماهی تنها قبل از خرید و خوردن آن نیست، بلکه شما بعد از درستکردن این ۲ ماهی و باتوجهبه طعم آنها نیز میتوانید ماهی سالمون را از قزلآلا تشخیص دهید. در نظر داشته باشید این ۲ ماهی دستور پخت یکسانی دارند ولی طعم آنها با هم متفاوت خواهد بود.
ماهی سالمون طعم شیرینی دارد و به دلیل بافت خوبش، بیشتر برای پختوپز استفاده میشود و بسیاری از سرآشپزهای معروف دنیا برای درستکردن برخی از غذاهای دریایی خود از همین مدل ماهی استفاده میکنند. بهطورکلی طعم و بافت خوراکی این ۲ ماهی با هم متفاوت است.
۶- تشخیص ماهی قزلآلا از سالمون باتوجهبه ارزش غذایی آنها
برای تشخیص این ۲ ماهی مشابه قبل از خرید و درستکردن آنها شما میتوانید باتوجهبه ارزش غذایی هر یک از آنها تفاوت ماهی سالمون از قزلآلا را تشخیص دهید.
در نظر داشته باشید ماهی سالمون و قزلآلا دارای اسیدهای چرب امگا ۳ هستند ولی در ادامه برخی دیگر از تفاوتهای ارزش غذایی آنها را نام میبریم:
ماهی سالمون
ماهی قزلآلا
کلسترول کم
کلسترول بیشتر
چربی بیشتر
چربی کمتر
غنی از ویتامین د
سرشار از ویتامین گروه ب
در بیشتر رژیمهای غذایی برخی از ماهیها گزینه بسیار مناسبی هستند زیرا از چربی و کلسترول کمتر برخوردار خواهند بود، در این بخش، مواد غذایی موجود در ۱۰۰ گرم ماهی سالمون و ماهی قزلآلا را با هم مقایسه میکنیم:
ماهی سالمون
ماهی قزلآلا
۳ گرم چربی
۲ گرم چربی
۱۵۰ کالری
۱۲۰ کالری
۲۲ گرم پروتئین
۲۰ گرم پروتئین
س
اکنون که با نحوه تشخیص ماهی سالمون از قزلآلا آشنا شدید، بدون شک با خود فکر میکنید که کدام یک از این ماهیهای شبیه به هم بهتر هستند؟ پیشازاین نیز گفتیم این ۲ ماهی سرشار از مقدار زیادی امگا ۳ هستند. هر دوی آنها به کنترل سطح کلسترول بد بدن کمک میکنند.
در ضمن ماهیهای سالمون و قزلآلا از التهابات مزمن بدن جلوگیری خواهند کرد. پروتئین آنها برای رشد و نمو بدن افراد یکسان است. ازاینرو تشخیص اینکه کدام یکی از این ماهیها بهتر از دیگری است، کار دشواری خواهد بود. هیچ شکی در سلامت و خوشمزه بودن این ۲ ماهی وجود ندارد و باید هر ۲ آنها را بخورید.
بدین ترتیب جدای از تفاو
- ۰۲/۱۲/۰۱