هر انچه در منزل نیازدارید!

  • ۰
  • ۰

پروسه ساخت یک انیمیشن یک فرایند گام به گام است. گاهی طی کردن این فرایند برای ساخت یک انیمیشن ده ثانیه‎‎ای یک هفته طول می‌کشد! البته اگر بخواهیم خروجی کار واقعاً حرفه‌ای باشد. اما نکته اینجاست که اگر می‌خواهیم پا در دنیای انیمیشن‌سازی بگذاریم، باید قبل از هر چیزی این فرایند را بشناسیم.

مرحله اول: تحقیق و طوفان فکری

در این مرحله می‌خواهیم ایده‌ای که داریم را بپزیم و مطمئن شویم که فکر همه چیزش را کرده‌ایم. پس چه می‌کنیم؟ اول درباره موضوع انیمیشن تحقیق می‌کنیم تا ابعاد مختلف این موضوع را به خوبی درک کنیم.

مثلاً اگر می‌خواهیم یک انیمیشن کوتاه درباره فرهنگ‌‍سازی برای سرطان بسازیم، درباره این بیماری تحقیق می‌کنیم و حتی در صورت امکان با پزشک متخصص این حوزه نیز مشورت می‌کنیم.

بعد از تحقیق، نوبت می‌رسد به یکی از شیرین‌ترین بخش‌های ماجرا، یعنی طوفان فکری. طوفان فکری چیست؟ شما به تنهایی (یا اگر همکاری دارید در کنار آنها) شروع می‌کنید و هر چیزی که درباره موضوع مد نظر به ذهنتان می‌رسد را می‌گویید و یادداشت می‌کنید.

اصلاً مهم نیست که همه این چیزها ارتباط مستقیم و واضحی با موضوع داشته باشند؛ بلکه قرار است هر آنچه که به نظرتان به نوعی به‌ این موضوع نزدیک است را بگویید. وقتی همه این چیزها را یادداشت می‌کنید، مجموعه‌ای دارید از ایده‌های مختلف که می‌تواند ایده اولیه شما را پخته‌تر کند.

حالا که هم تحقیق کرده‌اید و هم ایده‌ها را دارید، شروع می‌کنید و موضوع انیمیشن را به صورت کلی می‌نویسید. همین‌طور شخصیت‌های اصلی و فرعی را تعیین می‌کنید.  نقطه شروع و پایان داستان را هم می‌نویسید.برای سفارش ساخت انیمیشن تبلیغاتی حرفه ای با متخصصین پارت انیمیشن مراجعه کنید .

مرحله دوم: فیلمنامه‌نویسی

از فیلمنامه‌نویسی نترسید! آن‌قدر که به نظر می‌رسد سخت نیست. فقط باید سیر داستان را با جزئیات روی کاغذ بنویسید و دیالوگ روی انیمیشن یا بین شخصیت‌ها را هم مشخص کنید.

در پروسه ساخت یک انیمیشن وقتی فیلم‌نامه نوشته می‌شود، یک طرح دوبعدی دستی (یا با کامپیوتر) از روند داستان کشیده می‌شود که به آن «استوری بورد» یا «Storyboard» می‌گویند. قرار نیست طراح حرفه‌ای باشید و همه چیز را دقیقاً مثل نتیجه نهایی بکشید. فقط قرار است که کلیات طرح بصری انیمیشن را به تصویر بکشید. مثل شکل کلی کاراکترها، فضای انیمیشن، اشیای موجود در صحنه  و… .

مرحله سوم: ضبط کردن دیالوگ‌ها

 اگر انیمیشنتان صدا هم دارد، اینجا جایی است که باید دیالوگ‌ها را ضبط کنید. گویندگان صدای کاراکترها را با لهجه و گویش خاص آنها می‌گویند و صداها را ضبط می‌کنند. وقتی صداها ضبط شوند، شما می‌دانیم که دهان هر یک از کاراکترها در هر صحنه‌ای چگونه باید حرکت کند.

اگر تازه‌کارید و تیمی برای ضبط صدا ندارید، توصیه ما این است که سخت نگیرید و خودتان تغییر صدا دهید و صداهای کاراکترها را بگویید و با موبایل ضبط کنید. یادتان باشد که با کمترین امکانات هم می‌توان یک انیمیشن ساده ساخت.

مرحله چهارم: تولید انیمیشن

و اما کارهای پیش از تولید در پروسه ساخت یک انیمیشن تمام شده و می‌رسیم به ساخت خود انیمیشن. اینجا از اول انیمیشن نهایی را نمی‌سازیم. بلکه اول یک شمایل کلی از کل انیمیشن می‌سازیم. از کاراکترها، محیط‌ها، اندازه اشکال و… . اینجا یک انیمیشن بسیار ساده و پیش‌پا‌افتاده تولید می‌شود که انیمیشن اصلی را از روی آن می‌سازیم.

بعد از آن یک نمایش طبیعی‌تر با رعایت دقیق‌تر اصول هندسی از انیمیشن ساخته می‌شود. همین‌طور فرایند «ریگ‌بندی» را شروع می‌کنیم. در ریگ‌بندی ساختار استخوانی کاراکترها را طراحی می‌کنیم تا دست و پاهایشان به درستی حرکت کنند.

تعیین نورپردازی در صحنه‌های مختلف و ایجاد سایه‌ها نیز از دیگر مواردی است که اینجا باید انجام دهیم. حالا تقریباً همه کارها را انجام داده‌ایم و فقط مانده که عناصر را در لایه‌های مجزا تفکیک کنیم و از آنها خروجی بگیریم.

مرحله پنجم: کارهای پس از تولید انیمیشن

اینجا لایه‌هایی که جدا بودند و از آنها خروجی گرفتیم، کنار هم قرار داده می‌َشوند. پیاده‌سازی جلوه‌های صوتی و جلوه‌های ویژه بصری مثل گرد و بار، قطرات باران، جرقه، انفجار و… در صورت نیاز اینجا انجام می‌شود.

در نهایت انیمیشن با صدایش ادغام می‌شود و VFX یا جلوه‌های ویژه بصری پس از تولید به عنوان آخرین اصلاح روی انیمیشن پیاده می‌شود. بعد از انیمیشن در فرمت مورد نیاز خروجی گرفته می‌شود.

  • ۰۲/۰۵/۱۲
  • paya marketing

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی