هر انچه در منزل نیازدارید!

  • ۰
  • ۰

پرداخت به موقع و دقیق مالیات توسط مودیان مالیاتی در سیستم اقتصادی هر کشور تاثیر بسزایی دارد. به همین علت دولت­‌ها همواره در پی یافتن راه حل و وضع قوانینی برای اخذ به موقع مالیات و جلوگیری از فرار مالیاتی هستند.

قوانین وضع شده باید به گونه‌­ای باشد که پیاده‌سازی آن ضمانت اجرائی داشته باشد، دولت جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست

دولت با هدف افزایش بودجه عمومی کشور و کاهش وابستگی بودجه عمومی به درآمدهای نفتی اقدام به تهیه و تنظیم قوانین سامانه مودیان مالیاتی (The Rules Of The Taxpayer System) نموده است.

عنوان کامل آن، قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان است. طبق این قانون تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول، باید تا تاریخ مشخص شده در سامانه مودیان مالیاتی، ثبت نام کنند و صورتحساب های مالیاتی خود را در سامانه مودیان مالیاتی ارسال نمایند.
خبر خوب این است که مودیان می‌توانند با استفاده از سامانه مودیان  بدون خرید نرم افزار جدید، صورت حساب های خود را به صورت کاملا رایگان ارسال کنند.

در ادامه برای آشنایی بیشتر شرح مختصری در خصوص تاریخچه قانون سامانه مودیان مالیاتی، قانون سامانه مودیان مالیاتی و اهداف اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی آورده شده است.

ارسال صورتحساب ها در نرم افزار فرداد بدون خرید ماژول اضافه!

ارسال صورتحساب ها از طریق پایانه های فروشگاهی مهم ترین بحث این روزها بین مودیان هست. زیرا همه مودیان باید در مهلتی که برایشان تعیین شده است، در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کرده و از طریق سامانه مودیان، یا به واسطه معتمد مالیاتی اقدام به ارسال صوتحساب های خود نمایند.
شرکت نرم افزاری فرداد با راه اندازی سرویس مودیان مالیاتی چالش ها و دغدغه های مدیران کسب و کارها را برطرف نموده است. با استفاده از سرویس مودیان مالیاتی فرداد مودیان بدون افزودن ماژول جدید به نرم افزار و فقط از طریق بسته های نرم افزاری مختلف می‌توانند صورت حساب های خود را ارسال کنند. شما می‌توانید همین الآن به صورت کاملا رایگان از طریق دموی سرویس مودیان مالیاتی فرداد برای ارسال صورتحساب الکترونیکی خود اقدام کنید.

تاریخچه قانون سامانه مالیاتی مودیان

در خصوص تاریخچه قوانین سامانه مودیان مالیاتی باید گفت که این قانون در تاریخ 1398/07/21 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. سپس در تاریخ 1398/08/01 با تایید شورای نگهبان، در تاریخ 1398/08/11 قانون به رئیس جمهور وقت ابلاغ شده است.

رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران نیز در تاریخ 1398/08/13 نسبت به ابلاغ آن اقدام نموده است. با توجه به اینکه قانون مذکور در تاریخ 1398/08/16 در روزنامه رسمی چاپ شده، طبق ماده 2 قانون مدنی، تاریخ اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی 1398/09/02 بوده است.

ما اجرای قوانین سامانه مودیان مالیاتی و پایانه‌های فرشگاهی به علت نبود زیرساخت‌های مناسب و سایر مشکلات به وجود آمده تا شهریور 1401 به تاخیر افتاده است.

با اجرائی شدن قانون مودیان مالیاتی مشمول طبق فراخوان‌های ابلاغی باید از تاریخ 1401/08/01شروع به ثبت نام در سایت مودیان مالیاتی نموده و نسبت به ارسال فاکتور فروش و تایید فاکتور خرید در این سامانه اقدام نمایند. که با راه اندازی سامانه رایگان ارسال صورتحساب الکترونیکی ارسال صورتحسابها بسیار راحت شده است.

همچنین آخرین مرحله فراخوان ثبت نام داخل سامانه مودیان مالیاتی تاریخ 1402/10/01 می‌باشد.

اهداف اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی

هر قانونی که وضع می‌شود و به مرحله اجرا در می‌آید دارای اهداف کلی و جزئی است. به طور کلی اهداف اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی در چارچوب طرح تحول اقتصادی کشور، تحقق اسناد بالا دستی است.

یعنی با توجه به مشکلات ایجاد شده در نظام مالیاتی کشور از جمله فرارهای مالیاتی، بی عدالتی‌ها در پرداخت مالیات و …. قوانین سامانه مودیان مالیاتی وضع شده است. به طور خلاصه اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی دارای اهدافی به شرح زیر است:

 

اصطلاحات قانون سامانه مودیان مالیاتی

شاید بسیاری از فعالان در زمینه امور مالیاتی با اصطلاحات قوانین سامانه مودیان مالیاتی آشنایی کافی داشته باشند.

اما با توجه به لازم الاجرا شدن قوانین سامانه مودیان مالیاتی و اینکه تقریبا تمامی فعالان اقتصادی باید درگیر موضوع شوند، لازم است که علاوه بر آشنایی با اهداف قانون سامانه مودیان مالیاتی، شناخت مختصری نیز با کلمات و اصطلاحات قانون سامانه مودیان مالیاتی داشته باشند.
برای آشنایی بیشتر با این اصطلاحات تا انتهای مقاله با ما همراه باشید، این اصطلاحات در ادامه شرح داده شده اند.

پایانه فروشگاهی

منظور از پایانه‌‎های فروشگاهی هر وسیله‌­ای از جمله کامپیوتر (رایانه)، دستگاه کارتخوان بانکی و یا درگاه پرداخت الکترونیکی است که امکان اتصال به شبکه الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته باشد و در نهایت از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد.

سامانه مودیان

سامانه مودیان در قوانین سامانه مودیان مالیاتی، سامانه‌ای است که تحت اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دارد و دارای سه ویژگی زیر است:

 

حافظه مالیاتی

حافظه مالیاتی نرم افزار یا سخت افزاری الکترونیکی است که دارای 4 ویژگی به شرح زیر باشد:

  • توانایی ثبت و نگهداری اطلاعات صورتحساب را داشته باشد.
  • انتقال اطلاعات به سامانه مودیان را انجام دهد.
  • تحت نظارت سازمان مالیاتی باشد.
  • دارای شماره شناسه یکتای اختصاصی باشد.

برای دریافت مشاوره و انجام امور سامانه مودیان مالیاتی از طریق پیشرو حساب اقدام کنید  

صورتحساب الکترونیکی

صورتحساب الکترونیکی صورتحسابی است که دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی بوده و اطلاعات مندرج در صورتحساب در حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره می­‌شود. مشخصات و اقلام اطلاعاتی صورتحساب متناسب با نوع کسب و کار توسط سازمان تعیین و اعلام می­‌گردد.

 

اشخاص مشمول

تمامی اشخاص حقوقی موضوع فصل‌های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 1366/12/03 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن و صاحبان مشاغل (صنفی و غیر صنفی) مشمول این قانون هستند.
در قوانین سامانه مودیان مالیاتی هرگاه از کلمه مودی استفاده شود منظور قانون، اشخاص مشمول قوانین سامانه مودیان مالیاتی است، مگر خلاف آن تصریح شده باشد.

شرکت های معتمد ارائه کننده خدمات

شرکت‌های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی شرکت‌ها یا اشخاص حقوقی هستند که مطابق ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی خدمات زیر را برای مودیان انجام می‌دهند و دارای پروانه بوده و با سازمان همکاری می‌کنند. اگر می‌خواهید بدانید که کدام شرکت‌ها جزء لیست شرکت های معتمد مالیاتی هستند و چطور باید از این شرکت‌ها خدمات دریافت کنید، حتما مقاله شرکت های معتمد مالیاتی را بخوانید.

خدمات شرکت های معتمد مالیاتی عبارتند از:

  • ارائه مشاوره و آموزش‌های لازم به مودیان
  • نصب تجهیزات مورد نیاز برای ارائه خدمات مالیاتی
  • ارائه خدمات پشتیبانی لازم از تجهیزات نصب شده

کارگروه راهبری سامانه مودیان

این کارگروه که با حضور نمایندگان تام الاختیار وزارتخانه­‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت و اطلاعات و بانک مرکزی تشکیل می­شود وظیفه تدوین استانداردهای تبادل اطلاعات را بر عهده دارند.

کدام اشخاص مشمول استفاده از پایانه فروشگاهی هستند؟

تمامی مشمولان قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان از جمله کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیر صنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصل‌های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 1366/12/03 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن مشمول قانون بوده و باید به ترتیبی که سازمان مقرر کرده است، در سامانه ثبت نام کنند.

امروزه ارسال فاکتورها در سامانه مودیان مالیاتی از جمله نگرانی‌های مدیران محسوب می‌شود که به این منظور شرکت نرم افزاری فرداد برای رفع این نگرانی‌ها سامانه مودیان فرداد را جهت ارسال فاکتورها و صورتحساب ها به صورت رایگان و مستقیم طراحی کرده است.

خرده فروشی ها

خرده فروش‌ها فروشندگانی هستند که محصولات مختلفی را از عمده فروش‌ها خریداری کرده و به مصرف کننده نهایی به صورت تکی می‌فروشند. این مدل از کسب و کارها از زمان پیدایش انسان‌ها شکل گرفته و در مسیر تکامل جامعه بشری به سمت تکامل پیش رفته است.
در ابتدایی‌ترین حالت خرده فروش‌ها به صورت مبادله کالا به کالا فعالیت کرده، سپس با پول نقد و در نهایت با پیدایش درگاه پرداخت الکترونیکی، پایانه‌های فروشگاهی و … تکامل یافته است.

خرده فروش‌ها جزء مشمولین قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه‌مودیان بوده و در گزارش فروش خود باید از صورتحساب نوع سوم استفاده کنند.

  • ۰۲/۰۴/۲۱
  • paya marketing

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی