هر انچه در منزل نیازدارید!

  • ۰
  • ۰

سامانه مودیان مالیاتی چیست ؟

سامانه مودیان یک سامانه آنلاین برای ثبت اطلاعات مالیاتی در ایران است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد شده است. این سامانه به همراه قوانین جدید مالیاتی که در سال ۱۳۹۷ اجرا شد، به منظور کاهش فرار مالیاتی و افزایش شفافیت در حوزه مالیاتی، طراحی و پیاده سازی شده است.
در مورد اینکه سامانه مودیان چیست، باید بدانید که سامانه مودیان به افراد حقوقی و حقیقی که می بایست مالیات پرداخت کنند، اجازه می دهد تا اطلاعات مالیاتی خود را در آن ثبت کنند. این اطلاعات شامل درآمد، مالیات و عوارض، هزینه ها، کسری ها، اعتبارات و سایر اطلاعات مربوط به مالیات می شود. با ثبت این اطلاعات، شفافیت بیشتری در حوزه مالیاتی به وجود می آید و امکان اطلاع رسانی بهتر به افراد نیز وجود دارد.
همچنین با استفاده از سامانه مودیان، امکان پرداخت مالیات آنلاین وجود دارد که این امر را برای افراد راحت تر و سریع تر می کند. به این ترتیب، تسهیل در پرداخت مالیات برای افراد ممکن می شود و سازمان امور مالیاتی نیز به منظور جمع آوری درست و به موقع مالیات، از این سامانه استفاده می کند.

قانون پایانه های فروشگاهی چیست؟

قانون پایانه های فروشگاهی به معنای این است دستگاه دستگاه کارتخوان بانکی (pos) ، رایانه و تمامی درگاه های پرداخت الکترونیکی که قابلیت اتصال به شبکه پرداخت اینترنتی را دارند تحت عنوان پایانه های فروشگاهی محسوب شده و تمامی این دستگاه ها می بایست در سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی انجام شوند. دستگاه های نام برده می توانند از دریافت صورتحساب مالیاتی برخوردار شده و صاحبان پایانه های فروشگاهی می بایست در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کرده و صورتحساب خود را صادر کنند.
سامانه مودیان به عنوان یک سامانه ثبت اطلاعات مالیاتی، بسیار اهمیت دارد.

در ادامه به برخی از مهمترین اهمیت‌های این سامانه اشاره می‌کنم:

یکی از اصلی ترین دلایل راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی مشکلاتی بود که در سال های اخیر، دولت و به خصوص، سازمان امور مالیاتی کشور، با آن مواجه شده بود و آن بحث فرار مالیاتی برخی از مودیان بوده که موجب کاهش قابل توجه درآمدهای مالیاتی دولت و تحمیل فشار مضاعف بر سایر مودیان مالیاتی شده بود.
به منظور مقابله با این مشکل، دولت، اقدامات مهمی را اتخاذ نموده که یکی از مهم ترین اقدامات آن، تاسیس و راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی بوده که در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته است. بر اساس این قانون، برخی از مودیان مالیاتی، ملزم به ثبت نام در این سامانه و انجام تکالیف قانونی مربوط به آن، من جمله ارسال صورت حساب الکترونیکی بوده و در صورت عدم انجام این تکالیف، با ضمانت اجراهای مقرر در قانون، مواجه خواهند شد.

از همین رو هیئت وزیران در جلسه مورخ ۲۲ فروردین ۱۴۰۰، به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و در اجرای تبصره مندرج در ماده (۲) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، فهرست گروه مؤدیانی که در سال ۱۴۰۰ ملزم به ثبت نام در سامانه مؤدیان و صدور صورتحساب الکترونیکی نمی باشند را تعیین کرد.
بر این اساس، اشخاص حقیقی موضوع ماده (۸۱) قانون مالیات های مستقیم (شامل فعالان حوزه کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغانداری، احیاء مراتع و جنگل ها، باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات)، اشخاص حقیقی موضوع ماده (۱۴۲) قانون مالیات های مستقیم (شامل کارگاه های فرش دستباف و صنایع دستی و شرکت های تعاونی و اتحادیه های تولیدی مربوطه) و صاحبان مشاغل (اشخاص حقیقی) گروه سوم موضوع آیین نامه اجرایی ماده (۹۵) اصلاحی قانون مالیات های مستقیم که صرفاً فروشنده و ارایه کننده کالا و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده می باشند، ملزم به ثبت نام در سامانه مؤدیان نیستند .
نکته حائز اهمیت این است که در گذشته صاحبان مشاغل از فاکتورهای مرسوم خرید و فروش استفاده می‌کردند و این فاکتور را بارگذاری می‌کردند اما طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، صرفاً صورت حساب الکترونیک معتبر است. بر اساس این قانون، فروشنده باید وارد سامانه مودیان شده و پیش فاکتور را صادر کند، خریدار نیز باید مندرجات را تأیید کند. بنابراین در این سامانه هم تراکنش‌ها شفاف می‌شود هم صورت حساب‌های الکترونیکی صادر می‌شود.

بند ج ماده ۱ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، در مورد اشخاص مشمول این قانون، مقرر داشته: « کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصلهای چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب ۳/۱۲/۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند…»
بنابراین، در پاسخ به این سوال که چه کسانی باید در سامانه مودیان مالیاتی tp.tax.gov.ir ثبت نام کنند، باید گفت، دو گروه از مودیان مالیاتی، علاوه بر ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، موظف به ثبت نام در این سامانه و انجام تکالیف آن نیز بوده که این دو گروه، عبارتند از:
کلیه اشخاص حقیقی که از صاحبان مشاغل بوده؛ اعم از اینکه این مشاغل، صنفی یا غیر صنفی باشد.
کلیه اشخاص حقوقی؛ اعم از شرکت های تجاری و اشخاص حقوقی غیر تجاری(صرفا نسبت به درآمد ناشی از فعالیت‌ های انتفاعی خود )

مقاله پیشنهادی : سامانه مودیان مالیاتی 

نحوه ثبت نام در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه

در این قسمت نحوه ثبت نام در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه را به شما آموزش خواهیم داد. ثبت نام سامانه مودیان ساده است و طی چند مرحله انجام می شود.

ثبت نام سامانه مودیان در ادامه به صورت تصویری توضیح داده شده است که خیلی پیچیده و دشوار نیست. وقتی که مودی کارپوشه خود را ایجاد می کند و وارد سامانه مودیان می شود باید مراحل عضویت سامانه مودیان را تکمیل کند که آن قسمت نیاز به آموزش و تمرکز بیشتری دارد.

توجه داشته باشید که ایجاد کارپوشه برای مودیانی که ثبت نام الکترونیک مالیاتی آنها تکمیل و در گام نهایی است به صورت خودکار توسط سازمان امور مالیاتی انجام شده است. در غیر این صورت براساس مراحل زیر می توانید کارپوشه خود را ایجاد و وارد آن شوید.

دقت داشته باشید که ثبت نام در سامانه مودیان در ابتدا داوطلبانه انجام شد و در ادامه طی فراخوان از سوی سازمان امور مالیاتی به مودیان مشمول اعلام خواهد شد. ثبت نام سامانه مودیان به صورت داوطلبانه برای مودیان مشکلاتی به وجود نخواهد آورد و جای نگرانی نیست.

ایمان داشته باشید که ثبت نام در سامانه مودیان برای همه فعالان اقتصادی که به دنبال سلامت مالیاتی هستند یک امر مهم و مطلوب است و آینده مالیات کشور به سمت و سویی خواهد رفت که مودیان به جای فرار مالیاتی به طرف استفاده از تشویق ها و تسهیلات سامانه مودیان بروند.

ثبت نام سامانه مودیان

با توجه به لایحه دوفوریتی الحاق 5 تبصره به ماده 2 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، سایر اشخاص حقوقی بجز اشخاص حقوقی موضوع ماده 16 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1400، از تاریخ 01 / 01 / 1402 مکلف به رعایت مقررات قانون مذکور و صدور صورتحساب الکترونیکی و ارسال آن به سامانه مودیان خواهند بود. موارد زیر درباره تخصیص کارپوشه و ثبت نام سامانه مودیان و عضویت شرح داده شده است :

  1. به کلیه مؤدیانی که در سامانه ثبت نام الکترونیکی به نشانی my.tax.gov.ir ثبت نام داشته و ثبت نام آنها بر اساس معیارهای تعیین شده از نظر سازمان امور مالیاتی کشور تکمیل شده محسوب شود، در سامانه مؤدیان کارپوشه تخصیص داده شده است و به صورت خودکار ثبت نام سامانه مودیان آنها انجام شده است.
  2. مودیان برای ورود به کارپوشه می توانند از طریق نشانی tp.tax.gov.ir  وارد سامانه مؤدیان شده و متعاقبا با درج نام کاربری و رمز عبور دریافتی از سامانه احراز هویت، از طریق سیستم احراز هویت سازمان امور مالیاتی، وارد کارپوشه اختصاصی خود شوند. (کلیه اشخاص حقوقی می توانند از شناسه ملی به عنوان نام کاربری استفاده نمایند)
  3. پس از ثبت نام سامانه مودیان و ورود به کارپوشه و سپس انتخاب پرونده مالیاتی، در بخش عضویت کارپوشه امکان تکمیل اطلاعات و دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی ایجاد گردیده است. شناسه یکتای حافظه مالیاتی دریافت شده به عنوان بخشی از شماره منحصر بفرد مالیاتی صورتحساب، در کلیه صورتحساب های فروش صادره درج خواهد گردید.

ثبت نام سامانه مودیان شرکت ها و اشخاص حقوقی

همه اشخاص مشمول این قانون می بایست در سامانه مودیان ثبت نام نمایند. در اجرای این قانون ثبت نام سامانه مودیان شرکت ها یا اشخاص حقوقی یک امر اجتناب ناپذیر است.

در اجرای این قانون و در گام های اول، ثبت نام سامانه مودیان شرکت ها مخصوصا شرکت های بورسی انجام گرفته است و از ابتدای سال 1402 نیز سایر اشخاص حقوقی ثبت نام سامانه مودیان خود را باید انجام دهند. پیشبینی می شود که ثبت نام سامانه مودیان برای شرکت ها مشکل خاصی نداشته باشد و طبق اظهار نظر مسئولان سازمان امور مالیاتی، ثبت نام در سامانه مودیان برای شرکت ها بدون مشکل خاصی قابل انجام است.

توجه داشته باشید عدم ثبت نام سامانه مودیان برای شرکت ها و اشخاص حقوقی مشمول جرایم مالیاتی خواهد شد و در ادامه به طور منطقی مشکلات و جرایم مالیاتی دیگری را به همراه خواهد داشت. برای مثال اگر ثبت نام سامانه مودیان در یک شرکت یا توسط شخص حقوقی انجام نشده باشد چگونه می تواند صورتحساب الکترونیک صادر و ارسال نماید و در مقابل چگونه می تواند صورتحساب های دریافتی یا همان خرید را تایید نماید.

ثبت نام سامانه مودیان مشاغل و اشخاص حقیقی

اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل نیز مشمول ثبت نام در سامانه مودیان می باشند و از ابتدای سال 1402 مشمول اجرا و رعایت قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان می باشند.

بر اساس قانون و پیشبینی مقامات مالیاتی ثبت نام سامانه مودیان مشاغل و اشخاص حقیقی نیز بدون مشکل خاصی قابل انجام است و به همین موجب صاحبان مشاغل نیز می بایست ثبت نام سمانه مودیان خود را انجام دهند و ابزارهای پرداخت خود را نیز که همان پوز یا درگاه الکترونیک می باشد، به حافظه مالیاتی متصل نماید.

بعد از ثبت نام سامانه مودیان مشاعل و اشخاص حقیقی آنها می توانند وارد کارپوشه خود شوند و پرونده های مالیاتی خود را مشاهده نمایند و سپس برای تکمیل عضویت و مشاهده کارتابل خود وارد آن شوند.

 

آموزش ثبت نام در سامانه مودیان

برای آموزش ثبت نام در سامانه مودیان لطفا مطالب زیر را تا انتها مطالعه نمایید.

ثبت نام در سامانه مودیان اولین قدم برای ورود به کارپوشه و سپس ورود به پرونده نیست. بلکه از قبل باید ثبت نام مالیاتی خود را تکمیل کرده باشید تا پرونده خود را در کارپوشه مشاهده نمایید. سعی کنید که ابتدا پرونده مالیاتی خود را تکمیل نمایید و به گام 4 برسانید و در صورت مشمول بودن ارزش افزوده، ثبت نام ارزش افزوده خود را نیز انجام دهید.

مراحلی که به طور کلی برای ورود به سامانه مودیان باید آنها را طی نمایید به صورت زیر است:

  1. اطمینان از تکمیل و نهایی شدن ثبت نام مالیاتی در آدرس register.tax.gov.ir و همچنین ثبت نام ارزش افزوده
  2. ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir
  3. عضویت در سامانه مودیان یا ورود به کارپوشه (اگر به صورت خودکار ثبت نام سامانه مودیان شما انجام نشده است یا کارپوشه ایجاد نشده است مراحل را طبق تصاویر زیر تکمیل کنید)
  4. بعد از ورود به کارپوشه در صورت عدم مشکل باید پرونده مالیاتی خود را مشاهده نمایید و سپس روی آن کلیک نمایید و وارد سامانه مودیان شوید
  5. بعد از ورود به صفحه اصلی سامانه مودیان، تکمیل عضویت در سامانه مودیان باید انجام شود که یکی از چالش های اصلی و مبهم برای مودیان است. اکثر حسابداران و کارفرمایان با این مرحله مشکل و سوالات متفاوتی در ذهن دارند که مجموعه مالی کده در سایر صفحات تمام موارد را به صورت کامل و با زبان ساده توضیح داده است

مراحل ثبت نام در سامانه مودیان

مراحل ثبت نام در سامانه مودیان را در 5 گام برای شما توضیح داده ایم. با انجام مراحل زیر و مطالعه مطالب فوق می توانید ثبت نام خود را انجام دهید، وارد کارپوشه شوید، سپس وارد پرونده مربوطه شوید و به صفحه اصلی سامانه مودیان ورود کنید.

انجام مراحل فوق پیچیدگی خاصی ندارد بلکه چالش اصلی تکمیل عضویت در صفحه اصلی سامانه مودیان است که در انتها توضیح داده ایم.

گام اول : برای ثبت نام در سامانه مودیان ابتدا باید به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی مراجعه کنید و وارد پروفایل خود شوید.

 

  • ۰۲/۰۴/۲۱
  • paya marketing

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی