هر انچه در منزل نیازدارید!

  • ۰
  • ۰

پایانه ­های فروشگاهی چیست؟

طبق قانون پایانه­ های فروشگاهی، کامپیوتر، دستگاه pos، درگاه پرداخت الکترونیکی و تمامی وسایلی که امکان اتصال به شبکه پرداخت اینترنتی را داشته باشد به عنوان پایانه ­های فروشگاهی شناخته می ­شود. برای تمامی این وسایل، باید ثبت نام در سامانه مودیان انجام شود.

براساس متن بند ج ماده 1 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان:

«کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیر صنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصل‌های 4 و 5 باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 12/03/1366 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند. در این قانون هرگاه از واژه مودی استفاده می‌شود، مراد اشخاص مشمول است؛ مگر خلاف آن تصریح شده باشد»

مطابق این قانون تمامی مودیان (اشخاص و شرکت­ ها) ملزم هستند در سامانه مودیان ثبت نام کرده و پس از آن به هر مودی یک کارپوشه اختصاص داده می­شود که راه ارتباطی مستقیم بین مودیان و سازمان امور مالیاتی است.

صاحبان مشاغلی که مشمول دستورالعمل مورخ ۲۷/ ۲/ ۱۴۰۲ سازمان امور مالیاتی در خصوص مالیات مقطوع سال ۱۴۰۱، در اجرای مقررات ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی خواهند بود، به شرح زیر است:

 

  • صاحبان مشاغلی که میزان فروش کالا و درآمد خدمات آن ها در سال 1401 بیش از ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان باشد.
  • صاحبان مشاغلی که در اجرای جزء ۲ بند ز تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور مکلف به استفاده از پایانه های فروشگاهی بوده اند
  • صاحبان مشاغلی که بر اساس اطلاعات واصله از سامانه سوت زنی نسبت به استفاده از پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اقدام ننموده اند.
  • صاحبان مشاغلی که برای آنها فرم مالیات مقطوع در سامانه ( tax.gov.ir ) نمایش داده نمی شود.
  • در پرونده های مشارکت مدنی، چنانچه سهم درآمد یا فروش حداقل یکی از شرکا بیش از ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان باشد و یا مجموع درآمد مشارکت بیش از مبلغ 15 میلیارد تومان باشد.

برای انجام سامانه مودیان مالیاتی از کارشناسان پیشروحساب مشاوره بگیرید .

جریمه عدم ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی:

افرادی که مشمول قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان هستند و از عضویت در سامانه یا عدم استفاده از پایانه‌های فروشگاهی خودداری کنند، سازمان امور مالیاتی برای این متخلفین، جریمه ای به میزان ۱۰ درصد از مجموع مبلغ فروش او یا 2 میلیون تومان (هر کدام که بیشتر باشد) را در نظر گرفته است.

 

آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد صاحبان مشاغل:

مشمولین موظفند طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل تا 31خرداد ماه و اشخاص حقوقی، شرکت ها و مستغلات (اجاره املاک) تا 31 تیر ماه، اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۱ خود را به این اداره تسلیم نمایند.

 

جلوگیری از فرار مالیاتی، هدف اصلی فعالیت سامانه مودیان مالیاتی

در مورد آموزش سامانه مودیان، یک نکته مهم وجود دارد و آن نکته هدف اصلی فعالیت این سامانه است. سامانه مودیان با هدف پیشگیری از فرار مالیاتی و تحت مدیریت و نظارت سازمان امور مالیاتی کشور به فعالیت می پردازد. قانون اجبار ثبت نام مشمولان مالیات در این سامانه از آبان ماه سال 1398 تصویب شده است. از این تاریخ به بعد صاحبان مشاغل مشمول مالیات با ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی دارای یک کار پوشه اختصاصی می شوند. در واقع این کار پوشه به نوعی راه ارتباط مودی با سازمان امور مالیاتی کشور محسوب می شود.

مشمولان این قانون بایستی صورتحساب الکترونیکی خود را در موعدهای مشخصی به سامانه ارسال کنند. فرقی نمی کند که فرد ثبت نام کرده در سامانه یک شخص حقیقی باشد یا یک شخص حقوقی وابسته به سازمانی خاص. در هر صورت تمامی مشمولان موظف به ارسال صورتحساب الکترونیکی خود به سامانه هستند. افرادی که جزو مشمولان این قانون بوده اما از ثبت نام در سامانه مودیان اجتناب و صورتحساب خود را به این سامانه ارسال نکنند شامل پرداخت جریمه به ارزش 10 درصد از فروش خود خواهند شد.

آموزش سامانه مودیان برای تمام کسانی که با این سامانه سروکار دارند لازم است. آنها با یادگیری کار با این سامانه در انجام پروسه های مالیاتی خود دچار مشکل نمی شوند.

سامانه مودیان مالیاتی و قانون پایانه های فروشگاهی

برای آموزش سامانه مودیان و قانون پایانه های فروشگاهی لازم است با اصطلاحات اصلی معرفی شده در این قانون آشنا شوید. در اینجا به بررسی مهم ترین این اصطلاحات و ارائه تعریف های ملموس از آنها می پردازیم.

سامانه مودیان مالیاتی و قانون پایانه های فروشگاهی

برای آموزش سامانه مودیان و قانون پایانه های فروشگاهی لازم است با اصطلاحات اصلی معرفی شده در این قانون آشنا شوید. در اینجا به بررسی مهم ترین این اصطلاحات و ارائه تعریف های ملموس از آنها می پردازیم.

  • تحت مدیریت و نظارت سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.
  • در این سامانه برای هر یک از مودیان یک کار پوشه مخصوص تعریف می شود.
  • به وسیله ای که دارای حافظه مالیاتی است متصل می شود.
  • مرجع ثبت، استعلام و صدور صورتحساب است.

پایانه های فروشگاهی، اصلاح مهم دیگر این قانون

در این قانون هر دستگاه دارای سه قابلیت به شرح زیر به عنوان یک پایانه فروشگاهی شناخته می شود:

  • به سامانه مودیان متصل باشد.
  • صورتحساب الکترونیکی آن صادر شود.
  • به شبکه های پرداخت رسمی متصل باشد.

اصطلاح دیگری که در آموزش سامانه مودیان باید با آن آشنا شوید، صورتحساب الکترونیکی است. این اصطلاح یکی از پرتکرارترین اصطلاحات قانون پایانه های فروشگاهی می باشد. بر روی صورتحساب الکترونیکی شماره مالیاتی (به صورت منحصر به فرد) ثبت و در حافظه مالیاتی فروشنده سیو می شود. فرمت صورتحساب های الکترونیکی در مشاغل مختلف یکسان نیست. در واقع اطلاعات یک صورتحساب الکترونیکی بسته به نوع کسب و کار متفاوت می باشد. از این رو می توان گفت که صورتحساب های الکترونیکی انواع متنوعی دارند. این انواع شامل صورتحساب های الکترونیکی نوع اول، نوع دوم و نوع سوم هستند.

 

  • ۰۲/۰۴/۱۹
  • paya marketing

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی