هر انچه در منزل نیازدارید!

  • ۰
  • ۰

انواع رنگ های روپوش پزشکی

روپوش هایی که در جراحی استفاده می شوند، تقریباً همیشه به رنگ خاکستری روشن، سبز روشن، آبی روشن یا سبز آبی هستند.

بعضی از بیمارستانها از رنگ روپوش ها برای تمایز بین بخشهای مختلف بیمارستان استفاده می‌کنند. از جمله، مراقبت از بیمار (مانند جراحی ، زایمان ، اورژانس و غیره) یا بین پرسنل دارای مجوز مراقبت از بیمار (پرستار، تکنسین رادیولوژی، تنفس و فیزیوتراپیست و غیره) و پرسنل کمکی غیر مجاز و غیر کارکنان پشتیبانی مراقبت از بیمار (به عنوان مثال باربری ، رژیم غذایی ، کارمندان واحد و غیره).

به عنوان مثال، متخصصان بیهوشی ممکن است از رنگ مارون (نوعی رنگ قرمز) برای روپوش پزشکی خود استفاده کنند. این امر به پرسنل و بیماران این امکان را می دهد تا کارکنان مورد نظر خود را در شرایط فشار بالا به راحتی تشخیص دهند. همچنین از لوله های رنگی یا الگوی مختلف برای تشخیص سن استفاده می شود. بسیاری از بیمارستان ها دارای پوسترهایی در قسمت پذیرش هستند که این سیستم را توضیح می دهند. اما این سیستم عمدتا برای کارکنان بیمارستان طراحی شده است.

پیشرفت صنعت در زمینه روپوش پزشکی

اکنون که متوجه شدیم روپوش پزشکی چیست؟ به توضیح مختصری در مورد پیشرفت روپوش پزشکی در صنعت مد می‌پردازیم.

صنعت روپوش پزشکی، مانند لباس های بارداری، در گذشته گزینه های بسیار محدودی از نظر مد و تنوع داشت و در واقع، به طور معمول، غیر استاندارد و نا متناسب بودند، که اغلب با طراحی های محدودی روبرو می شدند. طی 10 سال گذشته، این صنعت مورد توجه افراد متخصص پزشکی قرار گرفته و شروع به طراحی و ساخت طرح های مدرن و منحصر به فرد کرده است.

کاربرد های روپوش پزشکی چیست؟

همانطور که همه می دانیم، سالهاست که روپوش های پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند و ما بلافاصله، مخصوصا روپوش سفید را، مختص پزشکان می‌دانیم.اما کاربرد های دیگر روپوش پزشکی چیست؟ در حال حاضر، در نتیجه توسعه فناوری، انواع مختلفی از مواد که برای تولید روپوش های پزشکی استفاده می شود، در بازار وجود دارد. به همین ترتیب، نه تنها روپوش سفید، بلکه طیف وسیعی از رنگ ها بر اساس حرفه و کاربرد در دسترس است.

علاوه بر این، در هر بیمارستان یا کلینیکی، بیماران برای محافظت از خود در برابر برخی از ویروس ها یا باکتری هایی که ممکن است وارد لباس آن ها شود، از روپوش طبی استفاده می کنند. این لباسها به طور کلی برای بیمار ضد حساسیت هستند.

بنابراین، همانطور که در هرگونه مداخله جراحی مشاهده می کنیم، استفاده از روپوش ها توسط بیماران و پرسنل بهداشتی، عملکرد دوگانه ای دارد، از یک طرف از بیمار محافظت می کند تا توسط پزشک آلوده نشود و از سوی دیگر بهداشت را تضمین می کند و ایمنی متخصص در حین مداخله جراحی را به دنبال دارد.

به علاوه از روپوش های طبی در آزمایشگاه ها برای جلوگیری از تماس با مواد شیمیایی استفاده می‌شود.

در نتیجه، روپوش های پزشکی یک لباس ضروری در عمل روزانه حرفه های بهداشت و تحقیقات می‌باشد. این روش، آسان ترین و راحت ترین راه برای محافظت از بیماران و همه پرسنل مراقبت های بهداشتی است.

پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را بخوانید 

https://medium.com/@parsasaeed733/%D9%87%D9%85%D9%87-%DA%86%DB%8C%D8%B2-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%BE%D9%88%D8%B4%D8%A7%DA%A9-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-4818b2f3453e

انواع روپوش پزشکی از لحاظ جنس و مواد تشکیل دهنده:

  1. لباس جراحی پنبه ای: موسسات پزشکی بیشترین استفاده کنندگان لباس های جراحی پنبه ای هستند. . تولید موهای پنبه ای آسان نیست علاوه بر این، این لباس ها مزایای استفاده مجدد بالا را دارد. این نوع پارچه از اثر ضد باکتری خوبی برخوردار است.
  2. پارچه الیاف پلی استر با چگالی بالا: این نوع پارچه عمدتا از الیاف پلی استر تشکیل شده است و مواد رسانا در سطح پارچه جاسازی شده است، به طوری که پارچه دارای اثر ضد الکتریسیته ای خاصی برای راحتی فرد استفاده کننده است. این نوع پارچه، دارای ویژگی آبگریزی نیز می‌باشد.
  3. پلی اتیلن، روپوش های جراحی کامپوزیت چند لایه‌ی (تفلون) دارای عملکرد حفاظتی عالی و تنفس راحت هستند که می تواند نفوذ خون ، باکتری ها و ویروس ها را به طور موثری مسدود کند. با این حال، محبوبیت آن چندان گسترده نیست.
  • 4.(PP) پلی پروپیلن پارچه: در مقایسه با روپوش پزشکی پنبه ای، علا رغم قیمت پایین، دارای مزایای ضد باکتری، آنتی استاتیک و غیره است. بنابراین، می توان از آن به عنوان ماده ای برای لباس های یکبار مصرف جراحی استفاده کرد.
  • 5.پارچه متشکل از الیاف پلی استر و خمیر چوب. به طور کلی فقط به عنوان ماده ای برای لباسهای یکبار مصرف جراحی استفاده می شود.
  1. پلی پروپیلن منسوجات نبافته ویسکوز کامپوزیت: این ماده محصولی با کیفیت بالا از نوع جدیدی از مواد ترکیبی است. دارای خاصیت هیدرواستاتیک، که به طور گسترده در داخل و خارج از کشور استفاده می شود و اغلب برای ساخت لباس های جراحی درجه یک استفاده می شود.

به طور کلی، روپوش های پزشکی به گونه ای طراحی می‌شوند که پزشک و پرستار و سایر پرسنل بیمارستان در این لباس احساس راحتی کنند تا بتوانند در مدت طولانی ساعات کاری، معذب نبوده و احساس ناراحتی، حساسیت و خارش نکنند.

لازم به ذکر است، زمان کافی برای ضد عفونی کامل این لباس 2 الی 3 روز می‌باشد.

به این صورت که روپوش را شست و شو و ضدعفونی کرده و سپس سه روز زمان برای میکروب زدایی کامل آن در نظر می‌گیریم.

روپوش پزشکی

    

رنگ لباس های بیمارستانی

شاید در ذهن شما هم این سوال پیش آمده یا دنبال رنگ ها و فرم های مخصوص پرسنل بیمارستانی باشید.

رنگ لباس های فرم بیمارستانی با چه رنگبندی مشخص شده است؟

برای پاسخ به این سوال که رنگ لباس های بیمارستانی چیست ؟

ابتدا با رنگ های بیمارستانی آشنا می شویم و در آخر به رنگ های و فرم های مناسب با کار آنها میپزدازیم ؟

در رنگبندی روپوش ها و فرم های بیمارستانی میتوانیم به رنگ های آبی ،سبز ،سرمه ای و سفید اشاره داشت و هر کدام از این رنگ ها طیف وسیعی از رنگها را شامل می شود

به عنوان مثال در رنگ آبی می شود به رنگ های زیر مجموعه این رنگ اشاره نمود از جمله رنگ آبی آسمانی ، آّبی شالی ، آبی کله غازی، آبی فیروزه ای و…

در دوران قبل  رنگ سبز به عنوان رنگ مناسب برای اتاق عمل میباشد ولباس های سبز به این دلیل رایج شده اند،

اما رنگ سبز ممکن است به خصوص از این لحاظ مناسب باشد که به دکترها کمک می کند در اتاق عمل بهتر ببینند،

زیرا رنگ متضاد یا مکمل رنگ قرمز به حساب می آید.

 

رنگ سبز به دو دلیل به دید بهتر پزشکان کمک می کند.

اول اینکه نگاه کردن به رنگ آبی یا سبز می تواند دید دکتر از اشیای قرمز از جمله احشای خون آلود را تقویت کند.

مغز رنگ ها را نسبت به یکدیگر تفسیر می کند. اگر جراح به چیزی خیره شود، که به رنگ قرمز یا صورتی باشد، حساسیتش را نسبت به آنها از دست می دهد.

در واقع پیام های مربوط به رنگ قرمز در مغز محو می شود، که می تواند باعث شود پزشک تفاوت های ظریف رنگ اجزای بدن را به درستی نبیند.

نگاه کردن گاه به گاه به چیزی سبزرنگ می تواند چشم ها را به تغییرات در رنگ قرمز حساس تر کند.

دوم اینکه چنین تمرکز شدید و مداومی بر روی رنگ های قرمز ممکن است باعث توهمات بینایی سبزرنگ روی سطوح سفیدرنگ شود که حواس جراح را پرت می کند.

این شبح های سبزرنگ در صورتی که نگاه جراح از بافت های قرمز بدن به چیزی سفید رنگ مانند پارچه های تخت یا لباس سفید متخصص بیهوشی بیفتد، ممکن است ظاهر شوند.

در دهه های گذشته هر بیمارستان برای هر بخش و پرسنل آن از رنگ های مشخص شده استفاده می شود

ولی با بیشتر شدن تنوع رنگ ها در پارچه ها باعث شد تا تنوع رنگ بیشتری در بازار تولید و عرضه شود.

مجموعه روپوش پزشکی دوخت یادگار  با داشتن بیشترین رنگبندی در البسه های بیمارستانی از تولید کنندگان برتر در زمینه تولید انواع پوشاک بیمارستانی و اتاق عمل فعالیت دارد.

شما میتوانید رنگبندی کامل این مجموعه را در وب سایت ما مشاهد نمایید.

در دهه های ۸۰ در رنگبندی لباس های بیمارستانی مورد علاقه پرسنل اتاق عمل به آّبی آسمانی می توان اشاره نمود

و شاید سبز سیدی چیزی که مشخص و ملموس است رنگ های مورد استفاده در فرم های بیمارستانی رنگ های متنوع و آرامش بخش بیشتری میتواند باشد.

  • ۰۲/۰۳/۰۸
  • paya marketing

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی